Aktiviteter

Beliggenheden og variationen i naturen giver et stort udvalg af oplevelser og aktivitets-muligheder.

Vandaktiviteter

Vandet i floden Orb, som løber igennem Roquebrun, er rent og klart og benyttes derfor i rigt mål til badning. Ved byen skaber floden en stor og børnevenlig “pool”med fint og roligt vand, samt nogle mindre vandfald og strømsteder. Alt i alt – et alsidigt ”vandland” 5 min. gang fra feriehuset.

IMG_1412

Samme flod er desuden meget populær for alle, som har lyst til at sejle med kajak eller kano. Man starter normalt ca. 8 km oppe ad floden, og passerer på vej mod Roquebrun igennem overordentlig smukke landskaber. En tur på denne vandvej bør udgøre en fast del af din ferie i Sydfrankrig.

Turen byder på sikre, men alligevel spændende oplevelser takket være de små strømsteder, som kanoen kan manøvreres igennem.

Feriebolig i Sydfrankrig, Aktiviteter, Forside4

For hav-baderne ligger de brede, børnevenlige og næsten uendelige sydfranske strande ved middelhavskysten indenfor ca. 45 min. kørsel fra huset.

IMG_1489

Naturoplevelser

Oplev naturen på din ferie i Sydfrakrig. Området indbyder i høj grad til naturoplevelser.

Fra husets terrasser kan man se og høre ørne, nattergale, svaler og adskillige andre fugle samt flagermusene, der bor i sten-væggene og sørger for at holde bestanden af uønskede insekter godt nede.

IMG_1397 (1)

Frøerne og cikaderne sørger for den musikalske underholdning, og med lidt held kan man se vildsvin vandre forbi på bjerget overfor.

IMG_0227

Floden sætter sit præg på nærområdet, og er en kilde til mange gode naturoplevelser.

IMG_1520

Nær ved Roquebrun findes en malerisk kløft, som gennemstrømmes af en krystalklar elv med mange fald og herlige pools, ideelle til en kølig dukkert på en varm dag i det sydfranske.

001

Lidt højere oppe i bjergene findes smukke søer og udstrakte naturskove, hvor man kan søge freden og møde et righoldigt dyreliv.

IMG_1505

For svampe-entusiaster er her fortræffelige muligheder i sensommeren.

Der er heller ikke så langt til nogle af Frankrigs flotteste ”Gorges”, floddale skåret dybt ned i landskabet, og til flere fantastiske grotter med en overdådighed af drypsten i alle farver. Denne særprægede naturoplevelse anbefaler vi varmt på din ferie i Sydfrankrig.

IMG_1559

Kulturoplevelser på din ferie i Sydfrankrig

I denne meget traditionelle del af Frankrig findes rige muligheder for kulturelle oplevelser. Byernes arkitektur afspejler de forskellige folkeslag, som har sat deres præg på området, og de fleste byer og landsbyer har deres rødder mere end tusind år tilbage i tiden. Trods den høje alder er de velholdte og meget spændende og charmerende.

Dette gælder i høj grad for Roquebrun

IMG_2691

Vejen op til “Jardin Mediterraen”, den mediterrane have med byens vartegn, tårnet fra 800 tallet.

IMG_4592_curve

Her er meget at udforske for alle kunst- og arkitektur-interesserede f.eks. Den meget velbevarede fæstning i Carcassone.

IMG_2499

Området byder også på mange forskelligartede kulinariske oplevelser lige fra det enkle lokale syd-franske landkøkken til fransk ”cuisine” i verdensklasse.

IMG_4423_curve

Ikke at forglemme, så er den lokale befolknings venlighed og hjælpsomhed vigtige grunde til at vælge dette område frem for f.eks. Cote d`Azur, hvor tempoet og holdningen overfor gæster er mindre attraktiv. Folk her elsker fester, og benytter enhver lejlighed til at holde en. Turister er altid meget velkomne til disse arrangementer, som annonceres med opslag.

IMG_2632 (1)

Sportsaktiviteter

Der er et væld af muligheder for fysisk udfoldelse lige uden for døren og indenfor relativ kort køreafstand.

Floden Orb er internationalt kendt for sine ideelle betingelser for kano- og kajaksport. Leje af alt grej er nemt og billigt (udlejningscenter findes i byen). Centret sørger også for transport til startstederne. Man kan vælge imellem forskellige turlængder og sværhedsgrader.

IMG_1743

 

I det bjergrige landskab er der en overdådighed af gode vandre/løbeture, hvoraf en del er afmærkede ruter.

IMG_1530

Området er desuden særdeles velegnet til cykelture. Her er både “lige ud af landevejen” og “op og ned ad bakke”. Der er mange “listige” småveje igennem de varierede og smukke landskaber, hvor der er stort set ingen trafik.

Mountainbike

Man har i de senere år oprettet mange nye cykelruter i området. Flere af disse er anlagt på nedlagte jernbanestrækninger, og det betyder, at her er begrænsede stigninger. De er derfor velegnede til dem, som ikke har så mange kræfter eller ikke ønsker for megen “sved på panden”. En af disse strækninger (71 km) kan nås 12 km fra huset. Den fører igennem smukke landskaber og krydser floderne over flotte boer. Det er muligt at leje cykler i Roquebrun (Pedal d`Orb).

IMG_0668

Indenfor en køretid på under én time findes to gode golfbaner, og indenfor to timer ligger op til 8 af slagsen.

Golf (4)

Her er med andre ord rigtig mange fine muligheder for en sporty ferie omkring vores hus i Sydfrankrig.

Få tips til konkrete ture, du kan tage på, alene eller sammen med venner og familie i artiklen Seværdigheder & Ture.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *