Brugsvejledning til huset i Roquebrun
Følg dette link for at finde nyeste version: document.png
Indholdsfortegnelse
Side
1 Indholdsfortegnelse
2 Beliggenhed og kørsel dertil
3-4 Ved ankomst til huset, Stuen, Køkkenet
5 Badeværelse/toilet, Soveværelset
6 TV-stuen, ”Hytten”, ”Grotten”, Værkstedet
7 Rengøringsartikler, Varmtvandssystemet,
8 Telefon/Internet, El-systemet
8-9 El-systemet (fortsat)
10 Gas, Affald, Terrasser/havemøbler
11 Spa-badet, Sikkerhedsregler
12-14 Betjening af Spaen
15 Sikkerhed, Ild og brandfare, Hjælp.
16 Inden afrejsen fra huset, ”Husk” og ”Pas på”
17-18 Evaluering
Brugsvejledning til huset i Roquebrun
Her er en vejledning til vores hus, som vi har valgt at gøre temmelig grundig (og dermed også temmelig omfattende). Den indeholder en del helt nødvendige (men også nogle mindre nødvendige) oplysninger, og vi beder jer venligst om at gå den igennem inden ankomsten. Lad jer ikke afskrække af de mange detaljer. Det er faktisk ganske ukompliceret at bruge vores hus.
Ring gerne hvis I savner nogle oplysninger eller ønsker uddybning.
Beliggenhed og kørsel dertil
Vi kører selv igennem hele Tyskland (Hamburg, Hannover, Frankfurt, Kassel, Karlsruhe) og kommer ind i Frankrig ved Mulhouse (nær Basel). Derfra via Lyon og og Rhone-dalen til Montpellier og Beziers.
Man kan naturligvis også vælge en rute igennem Belgien og Frankrig Den er en smule dyrere pga. flere motorvejsafgifter, men især den sidste del af turen (via Millau) i Frankrig er betydeligt flottere.
Man kan selvfølgelig vælge at tage den ene vej ned, og den anden hjem. I så fald vil vi anbefale at tage hjemturen via Belgien, da man så får den smukkeste strækning (i Frankrig) i dagslys.
Det er absolut en fordel at anvende en navigator (GPS). Adressen: 4, Chemin de l´Ayrolle, 34460 Roquebrun, plejer at blive accepteret af GPS navigatorer. men nogle navigatorer genkender kun stavemåden Chemin de l´Airolle.
GPS-koordinaterne i Google maps er: 43.499157, 3.035362
Kort med rute findes desuden på husets hjemmeside.
Her er imidlertid en beskrivelse, som man under alle omstændigheder kan køre efter når man nærmer sig huset:
Vel forbi Montpellier drejer man fra motorvejen ved afdrejningen ”Beziers Centre” (nr. 35).
Lige efter betalingsstedet drejes til højre mod ”Beziers Centre”.
Fortsæt derefter lige ud mod St. Pons” (via tunnelen under den store rundkørsel), og fortsæt ad ringvejen. Efter ca. 4 km drejes fra mod ”Corneilhan” og ”Murviel les Beziers”
Denne vej følges indtil man er næsten igennem ”Murviel les Beziers”. Dér drejes til venstre mod ”Cessenon s/Orb” ved skiltet “Vallé de l´Orb par Cessenon”. Lige efter at man er kommet igennem Cessenon drejes i rundkørslen til højre mod “Roquebrun”.
Hvis I kommer frem i dagslys, så stop evt. ved den lille rasteplads på bjergryggen et par kilometer efter den lille flække ”Lugné”. Her er et flot vue over dalen med floden ”Orb” og over mod Roquebrun.
Når man i Roquebrun har passeret broen over ”Orb” drejes til højre mod ”Causses et Veyran”
Huset ligger i udkanten af landsbyen på den lille vej ”Chemin de l’Ayrolle, som går fra til venstre lige før svinget.
Vær forberedt på, at opkørslen er stejl og smal, så man skal ned i 1. gear inden man drejer, holde helt ud til muren i højre side, og i øvrigt holde gang i bilen, (man bliver normalt helt god til det efter nogle gange !) Tilsvarende holder man på nedturen godt til venstre lige før hovedvejen. Der er et spejl overfor, hvor man kan orientere sig om evt. trafik fra venstre, inden man kører ud.
Hvis man ikke ønsker at lave det kraftige venstresving når man kommer fra byen, kører man forbi Chemin de l´Ayrolle og vender rundt ved P-pladsen i siden af vejen ca. 200 fremme. (anbefales første gang, og for biler med stor vendediameter).
Huset ligger næsten ud til vejen ca. 300 m oppe ad Chemin de l`Ayrolle i venstre side. Der er et lille skilt med nr. 4 over vinduet. Det er det eneste stenhus på vejen.
Man parkerer bedst på pladsen ud for huset med fronten nedad, dvs. man kører lidt forbi huset, og vender i opkørslen til højre ca. 100 m oppe. Parker på pladsen inde mod huset (bak ind og pas på rækværk og nedgangen).
Det er også muligt at parkere i siden af vejen både før og efter huset (godt inde til siden). Slå for en sikkerheds skyld sidespejlet ud mod vejen ind efter parkering.
Ved ankomst til huset
Vær opmærksom på, at en del forretninger holder lukket om søndagen, så det er en god idé at enten have lidt mad med hjemmefra eller købe ind på vejen. De store supermarkeder såsom ”Super U” (lige før Murviel) har åben om lørdagen til kl. 19.30 og om søndagen til kl. 14. Det samme gælder for den store LIDL i udkanten af Murviel, samt for ”Carrefour Ekspress” i Cessenon, som i øvrigt har et udmærket udvalg.
Vi beder venligst om, (hvis I når frem om eftermiddagen), at I venter med at køre op til huset indtil efter kl. 16. Vores vicevært skal gøre rent efter tidligere lejere, vaske linned, skifte sengetøj efterse m.v. Han føler sig lidt stresset, hvis man står der inden “skiftetid”.
Gå ned ad trappen, hen over den store terrasse og videre ad trappen ned til den lille terrasse.
Bemærk: Der findes selvtændende lamper på alle trapper, men det kan være praktisk at have en lommelygte med alligevel, hvis man kommer efter mørkets frembrud.
Nøglerne findes i en nøgleboks, som sidder på den blå dør ind til kælderetagen.
I bundtet findes nøgler til hovedøren ved P-pladsen, til stuedøren ved den store terrasse og til ”hytten” nedenfor den lille terrasse. Koden til nøgleboksen er pt. 1405.
Ved indgang via den store terrasse findes trykkontakten til hovedloftslyset til venstre lige inden for hoveddøren. Det kan i øvrigt dæmpes med drejeknappen.
Kontakten til de hyggeligere spotlys i stuen findes på væggen ved siden af vinduet (tændes ved tryk – dæmpes ved drejning).
Ved den øverste hoveddør ved P-pladsen er der også selvtændende lys og direkte adgang til huset via hoveddøren. Hvis det blæser meget, skal døren sikres ved at ”sætte den på krog” imens man bærer bagagen ind. Indenfor på trapperne er der ligeledes selvtændende lamper. Pas på ved nedstigning til 1. sal. Den er lidt stejl og lavloftet på de nederste stykke, så det er en god idé at bruge gelænderet og bukke sig, evt. ”krabbe” lidt dér.
Man skal også vænne sig til, at hoveddøren ved terrassen er fra en tid, hvor gennemsnitshøjden for beboerne var noget lavere end i dag – så pas også på hovedet dér !
De to hoveddøre har hver deres type nøgle. (Bemærk: Nøglen til hoveddøren ved P-pladsen skal sættes i vandret).
Viceværten har sørget for at der er tændt for elektricitet, gas og vand.
Sengene er redt ved ankomsten og håndklæder lagt frem.
Han vil typisk rede op i soveværelset på 1. sal (ved 2 personer) og i soveværelset i ”Hytten” nedenfor den store terrasse (ved 4 personer).
Ved flere personer tages sovesofaen på 1. sal i brug.
Stuen.
Her er spisebord med tilhørende 4 stole + en ekstra i hjørnet ved nichen. Disse kan naturligvis suppleres efter behov med stole fra køkkenet.
På hylden over vinduet står brevordner med div. brochurer og kort fra området og et ringbind med div. brugsvejledninger.
I nichen i væggen findes div. spil.
Der må ikke tændes op i masseovnen, da dette kræver specialkendskab, og man risikerer en masse røgudvikling.
Køkkenet
Dette er i direkte forbindelse med stuen, og kan desuden nås fra ”hytten” + nederste terrasse via kældertrappen.
Lyset i køkkenet tændes-slukkes-reguleres vha. af den hvide drejeknap til venstre i indgangen.Tænd: drej med uret – sluk: Drej mod uret til klik.
Komfuret
Låget over gasblussene åbnes ved at man skubber lidt på bagkanten og åbner på forkanten.
Gasblussene tændes ved at holde gnist-knappen midt på panelet inde, imens det ønskede blus tændes.
Bageovnen er elektrisk og tændes/indstilles på knapperne til venstre. Der er ingen indikering af om temperaturen er nået, men man kan dreje termostatknappen den ene og den anden vej for at høre vha. af klikket, hvor temperaturen ligger i forhold til indstillingen.
Plader til ovnen findes i skuffen nederst.
Den elektriske plade har sin egen regulering.
Køkkenbordet
Vi beder jer om at skåne køkkenbordet ved altid at bruge skærebræt og at tørre bordet af for vand jævnligt. Undgå at stille varme gryder direkte på bordet. Hold dem på komfuret, eller brug et skærebræt som underlag.
Gryder mv.
OBS ! Kobbergryderne er sarte og kræver særlig hensyntagen for ikke at blive ødelagt:
De må aldrig koge/stege tør.
Der må ikke bruges metalredskaber i gryderne.
De må aldrig renses med skuresvampe, skuremidler eller lignende. Der må kun bruges opvaskebørste og opvaskemiddel. De skal naturligvis gøres rene, men det er ikke meningen at de skal være ensartet blanke og skinnede, hverken ind- eller udvendigt, men stå med den patina, som følger af brugen.
Pas i øvrigt på ikke at lave buler eller hakker i dem, da kobber er temmelig blødt.
Hvis I ikke er trygge ved at bruge kobbergryderne, er der rustfri- og aluminiumgryder og kasseroller mv. i nederste skuffe under køkkenbordet.
Køl/frys
Køle/fryse-skabets temperaturvælger skal normalt stå på indstillingen “1½”. Check evt. temperaturen
på termometrene i køleskabet og i fryserummet.
Opvaskemaskinen
Under vasken findes en lille 6-personers opvaskemaskine. Funktionen er ligesom en større maskine, men kræver lidt øvelse mht. at fylde og bruge den.
Selv om det ser umuligt ud, så kan selv de store tallerkener kantes ind.
Skålene står fint på række i venstre side, og glas mv. anbringes på ledig plads.
Vær opmærksom på, at der ikke må fyldes for meget forrest i bestik containeren, da man risikerer at blokere for åbningen af vaskemiddel-klappen.
Læg en hel opvaske-tablet i det lille kammer i lågen, og luk klappen.
Ved start trykkes først på den venstre knap (ON).
Derefter vælges program (nummer to fra venstre), og til sidst igangsættes maskinen på den højre knap.
På displayet kan følges nedtællingen, og ved afslutningen lyder en bip-lyd.
Det er hensigtsmæssigt at åbne hurtigst muligt derefter for at fremme tørringen.
Mikro-ovnen
Den er ikke stor, men faktisk er der plads til de store tallerkener i den.
Funktionen er meget enkel:
Styrken indstilles på den nederste drejeknap og tiden på den øverste.
Når tiden er indstillet starter ovnen automatisk.
Efter afslutning åbnes lågen ved tryk på den nederste knap.
Kaffemaskinen
Påfyldning af vand: Åbn klappen øverst, hvorunder åbningen til vandreservoiret og kaffefiltret findes.
Det kræver lidt præcision at hælde vand ned i reservoiret, men hvis man holder kanden lidt højt med højre hånd, og støtter den med venstre, går det fint.
Alle funktioner betjenes via de blanke knapper (de sorte er til indstilling af tiden).
Indstil evt. mængden af kopper ved tryk på knappen næst-længst til højre (”oste”-symbol) dukker op i displayet ved indstillingen 1-4 kopper).
Start: Tryk på knappen længst til venstre. I displayets højre side vises et rundt start-symbol, og maskinen starter kort efter.
Når maskinen har brygget færdig, lyder høje ”BIP-lyde”.
Når kanden er tømt, trykkes ”Stop” på knappen længst til højre og start-symbolet slukker.
Køkkenredskaber
Der er ganske mange redskaber i det beskedne køkken, og vi håber, at der er det I behøver.
Hvis ikke, så lad os det venligst vide.
Det vil være hensigtsmæssigt for jer at gå placeringen af alle køkkenredskaber mv. igennem efter ankomsten, dels for at blive ”dus” med ”hvad” og ”hvor”, og dels for at tjekke at alle nødvendige dele findes. Det er også en god idé at man bibeholder tingenes placering, så alle kan finde det de behøver.
Uret Det gamle pendul-ur kan gå i over en uge på en optrækning, men hvis det går i stå, skal det forsigtigt trækkes op vha. af specialnøglen, som ligger i bunden af kassen. Denne sættes i højre nøglehul og drejes forsigtigt indtil man føler modstand. Klokkeværket (venstre nøglehul) virker ikke, og skal derfor ikke trækkes op. Hvis uret behøver at stilles, gøres det ved at dreje den store viser forsigtigt. Så følger den lille med.
Badeværelse/toilet
Ved nedgangen til toilet/bad fra køkkenet tændes lyset i mellemgangen toilet/værksted på knappen til højre lige før døren. Tænd/sluk knappen i badeværelset findes til venstre i ”indgangs-portalen”.
Bemærk: Hvis man glemmer at slukke lyset i badeværelset, og det står tændt længe, vil den indbyggede varmesensor i transformatoren slukke for lyset. Hvis det er sket, skal man slukke for kontakten, og vente ca. 10 min. Så kan der tændes igen.
Døren for enden af trappen og døren fra værkstedet giver begge adgang til toilet/bad.
De kan begge låses vha. drejeknappen i døren.
OBS: Man skal huske at åbne begge når rummet forlades.
Cisternen har to knapper: Den største knap, (den med to punkter) er til stort skyl, og den med 1 punkt er til – gæt selv !
Afløbet er tilsluttet septiktank. Det indebærer, at man skal være opmærksom på hvad der havner dér, for at undgå problemer.
Man skal passe på ikke at dræbe bakteriefloraen med kemiske stoffer. Derfor må der ikke bruges nogen form for kemisk aktive stoffer i toilettet. Hvis bakteriefloraen dræbes, fungerer septiktanken ikke ordentligt, og der kan komme lugtgener.
Der må heller ikke smides fremmedlegemer (hygiejnebind/tamponer, kondomer, o.l.) i toilettet, da disse ikke kan omsættes og derfor hurtigere vil fylde tanken op. Brug i stedet affaldsspanden under vasken, eller den i køkkenet.
Viceværten sørger for, at der er toiletpapir i rigelige mængder lagt frem i rummet.
Viceværten sørger for inden ankomsten at rense bruserafløbet for hår mv., som kan tilstoppe det, men det kan hænde, at det sker under opholdet. Afløbet renses ved forsigtigt at vippe bundristen op (brug trækilen, som ligger i vandfadet under vasken) og rense både den og den lille skål under.
Vær opmærksom på, at det tager lidt tid for det varme vand at nå frem til termostatbatteriet, så afvent lidt inden i regulerer på temperaturen.
Soveværelset (1. sal).
Her er en bekvem dobbeltseng, to sengeborde med lamper, et vækkeur samt en stor kommode og et spejl.
På væggen findes hylder + knager.
Værelset ligger mod nord, så der er som regel køligt og rart om natten.
Der er kun få myg i området, og vi har engageret et hold flagermus til at holde bestanden nede, men vi har alligevel monteret et myggenet i vinduet., for en sikkerheds skyld.
Vinduet skal altid være sikret mod pludselig og hurtig ismækning. Vi har to gange måtte skifte glas fordi vinduet smækkede voldsom op mod nichen ved gennemtræk.
Vi beder jer derfor sikre det på én af disse tre måder:
- Helt lukket: skudriglen skal være i sikkert indgreb i bøjlen.
- Lidt åbent: Krogen skal være skubbet ind i hullet i kanten af vinduesrammen, så den sidder fast.
- Helt åbent: Luk vinduet helt op, så det bliver fanget af ”krogen” i toppen. Det frigøres igen ved at løfte krogen.
TV-stue mm. (1. sal).
Lys fås både via knappen i væggen lige ovenfor trappen og ved afbryderen i ledningen til skrivebordslampen.
Her findes en sovesofa, en kommode, et kaffebord et lille skrivebord + stol, en vintønde (tom), samt TV + DVD afspiller.
Rummet kan derved have flere funktioner:
Soverum (ved flere end 4 gæster).
Hygge/afslapning mv.
Biograf via TV + DVD.
Arbejdsplads (til computer mv.)
Sovesofaen er faktisk ganske bekvem og let at slå ud. Man tager betrækket af, og resten går nærmest af sig selv. Tilsvarende ved sammenklapning.
Det lille, antikke skrivebord er en udmærket computer-arbejdsplads med adgang til strøm lige under.
Fladskærmen kan ikke vise TV, da vi ikke har noget TV- signal til huset.
Den er beregnet til at vise DVD-er på via den separate DVD-afspiller (SONY).
Der findes en række meget forskellige DVD-er i skabet. Oven på dette dette ligger også fjernbetjeningerne til TV-et og DVD-afspilleren.
TV-et betjenes via fjernbetjeningen mærket LISTO:
Rød knap: Tænd/sluk.
Lydstyrke: + V = opad, – V = nedad.
DVD-afspilleren betjenes vis SONY fjernbetjeningen:
Tænd/sluk: Stor, grøn knap.
Valg af sprog, version mv. via pil-tasterne afsluttet med tryk på midter-knappen.
Start, pause mv. styres via de nederste rækker af knapper.
”Hytten”
Det kalder vi det lille soverum, som er delvist bygget ind under den store terrasse.
Det bruges, hvis der er mere end to gæster i huset.
Man kommer til dette rum efter nedgang fra den store terrasse mod den lille terrasse. Lige for enden af trappen går yderlige en trappe ned til rummet, som har sin egen nøgle.
Lysknappen sidder lige inden for døren til højre. Tændes/slukkes ved tryk, og kan i øvrigt justeres i styrke.
Her er en kommode og hylder til tøj mv. + en stol.
Rummet er lille, men hyggeligt og med flot udsigt fra hovedpuden til bjerget overfor.
Vinduet skal sikres, når det er åbent, ved hjælp af én af de to kroge.
Adgang til toilet sker op ad trappen, igennem værkstedet og direkte ind til toilet/bad.
Om natten tænder udendørslyset over værkstedsdøren automatisk.
”Grotten”
Det kalder vi kælderrummet bag ved toilet/baderummet.
Her findes vaskemaskinen, som I er velkommen til at bruge.
Betjening:
Det er en stor maskine, som kan rumme op til 8 kg. tøj pr. vask.
Vælg program vha. drejeknappen, der også vælger temperaturen automatisk.
Fyld vaskepulver i det venstre rum i udtræksskuffen.
Tryk på ”Depart/Pause” for at starte.
Efter afsluttet vask, kan lågen først åbnes efter ca. 30 sekunder.
Der er normalt vaskepulver ved maskinen. Hvis I bruger det sidste, så køb venligst lidt nyt, så næste gæster også kan vaske umiddelbart.
Tørresnoren findes på terrassen, klemmer i et “klemmeforklæde”, som hænger på en knage ved ”hattehylden” indenfor hoveddøren.
I grotten findes også to ”gammeldags” klap ud- liggestole”
I et hjørne står en kulørt strandmåtte og et læsejl til fri afbenyttelse.
På stenhylden ligger div. ældre hynder, som I meget gerne må tage med til floden/stranden og ligge under badehåndklæderne. Det er både skånsomt og behageligt. De er også velegnede til at skåne betrækket på liggestolene mod sololie.
Værkstedet
Et multirum, der naturligvis indeholder en del håndværktøj, som evt. kan bruges til at fikse et mindre praktisk problem. Ring venligst til os, inden I går i gang med evt. reparationer.
På hylderne modsat indgangsdøren findes hylder til hynderne til terrassestolene og ”dæksstolene”.
På væggen har fiskenettet og ”spa-støvsugeren” plads (herom senere).
Bag klappen i ”skuffemøblet” står et vandfad med kemikalier mm. til spaen (se om brugen under dette punkt).
I hjørnet under vandvarmeren står gasflasken + reserven (se evt. mere om dette under punktet ”Gas”).
Rengøringsudstyr/-artikler
I skabet i mellemgangen imellem værkstedet og toilettet findes et skab (ligner indgangen til et værelse).
Heri findes støvsuger, fejekost, gulvspand, rengøringsmidler mv., hvis I skulle få brug for noget af dette.
Varmtvands-systemet
Produktion af varmt vand sker primært via solvarmen.
Hvis I har overskud til det, vil vi være glade for at I efter ankomsten (og gerne til tider under opholdet) tjekker at solvarmesystemet fungerer som det skal. (se nedenfor).
Fordeling og omstilling
Fra ca. marts til september inklusive vil solvarmen være den anvendte varmekilde til varmtvands-produktion.
Solvarmesystemet
I solfangeren på taget opvarmes vand, som cirkuleres ned igennem varmtvandsbeholderen ved hjælp af en pumpe og en elektronisk styring. Sidstnævnte sørger for at starte pumpen når temperaturen i solofangeren er 10 grader varmere end i bunden af varmtvandsbeholderen. Dette vil den fortsætte med at gøre indtil temperaturforskellen er nede på 5 grader. Styringsboksen med principdiagram, pil-knapper m.v. findes ved siden af varmvandbeholderen.
På denne kan man ved tryk på pil-tasterne kontrollere hvad temperaturen er i solfangeren og i bund- og top af varmtvandsbeholderen.
OBS ! Pas på skoldning på solrige sommerdage, hvor temperaturen på det varme vand godt kan nå over 60 grader.
Kontrol og genstart
Kontrollér på displayet at temperaturen enten i solfangeren eller i bund eller i top af varmtvands-beholderen vises. Hvis displayet viser F 230, (efter at strømmen har været afbrudt), vil det være nødvendigt at genstarte ved at trykke på en af piltasterne, som benyttes til at skifte imellem de forskellige visninger.
Hvis ikke solvarmesystemet kan bringe temperaturen i toppen af beholderen op på mindst 50 grader på en solrig dag (hvor forbruget ikke er usædvanligt stort), fungerer det ikke som det skal.
Hvis systemet ikke fungerer som beskrevet ovenfor, (og i øvrigt hvis der er tvivl om funktionen), så kontakt os venligst.
Telefon og internet
Vi har haft så mange problemer med de franske teleoperatører, at vi har valgt at opsige vores abonnementer. Der er imidlertid udmærket mobilforbindelse ved huset (4G), og I kan derfor bruge jeres egen mobiltelefon som ”hot spot” til internetopkobling.
Hvis I ikke kan bruge denne løsning, kan I komme på nettet via wi-fi hos baren ved broen over floden (hurtigt og gratis).
El-systemet
Belysning
Lyskontakter er rimeligt logisk anbragt lige uden for eller inden for i det pågældende rum.
I stuen er der to systemer: Det store loftslys og spot-systemet.
Førstnævnte tændes på kontakten lige inden for hoveddøren, og kan dæmpes ved drejning af knappen. Spotsystemet (spisebord + to nicher) tændes og slukkes ved kortvarigt tryk på den runde kontakt ved vinduet. Styrken reguleres ved drejning af knappen.
Spotlamperne ved de to armstole tænd/slukkes og reguleres på knappen neden under lamperne.
Afbryderen til lyset i køkkenet sidder til venstre ved indgangen fra stuen. Det tændes ved drejning af knappen med uret, og skrues op/ned efter behov. Ved drejning helt mod uret slukkes det.
Lyset i mellemgangen v. toilettet tændes/slukkes på kontakten til højre lige før døren
Kontakten til lyset i “Hytten” (rummet under terrassen nærmest landsbyen) sidder lige indenfor til højre. Funktionen er den samme som “spot-kontakterne” i stuen.
Lampen på den øverste terrasse tændes/slukkes ved tryk på den øverste runde knap lige inden for døren i stuen. Styrken reguleres på samme knap ved tryk i top eller i bund, eller ved at holde knappen inden.
Lampen på den nederste terrasse har også automatisk tænd/sluk. Styrken kan reguleres via den hvide drejeknap anbragt regnsikret i ”karet-lampen”, og kan slukkes helt ved tryk. Glasset til lampen er hængslet og er låst vha. en lille knap på højre side.
Lampen uden for kælderdøren tænder/slukker automatisk.
Det samme gælder for lyset i ”Grotten” og på trapperne.
På 1. sal tændes hovedlyset for enden af trappen fra stuen. Skrivebordslampen tændes/slukkes på den lille afbryder i ledningen.
I soveværelset sidder kontakten lige inden for døren til højre. Sengelamperne tændes/slukkes på afbrydere lige under pæren.
Fejlstrømsrelæ + sikringer.
Fejlstrømsrelæer findes i det lille skab over vinduet i stuen. De (gen)aktiveres ved at dreje den røde knap og evt. trykke knappen til venstre opad.
Hvis al strøm i huset forsvinder, klares problemet som regel ved at gen-aktivere fejlstrømsrelæet.
Hvis ikke det lykkes, er det formentlig huset hovedsikring, som har afbrudt strømmen pga. overbelastning (se dette punkt nedenfor).
Herunder findes en oversigt over hvilke sikringer der gælder til hvilke brugssteder.
Sikringsgrupper findes to steder:
1. I det lille hvide skab over vinduet i stuen.
Sikringerne er automatsikringer, som genaktiveres ved at man trykker knappen opad.
Gruppe 1 (10A)
Loftlys midt i stuen
Loftlys i TV-stue
Loftlys i soveværelse
Gruppe 2 (16A)
Halogen-spots i stuen (v. bordet og i nicher)
Stikkontakter i stuen
Læselys (halogen) v. store stole i stuen
Stikkontakt i soveværelse
Stikkontakter på 1. sal.
Alt på 2. sal (lys + stikkontakter).
Udendørs lampe v. vejen
Lampe på terrassen
I rengørings-skabet ved mellemgangen til badeværelset (ligner en dør til et rum).
Sikringerne (som sidder i afbryderknapperne) dukker op når man trykker knappen nedad.
Gruppe CH (16A)
Vandvarmer OBS !: Denne gruppe må ikke bruges, da der pt. er en overgang i systemet, som vil afbryde fejlstrømsrelæerne og lukke ned for al strøm i huset.
Gruppe L (10A) Denne er en automatsikring, hvor knappen blot skubbes op, hvis den er gået ned.
Lys i køkken
Lys i badeværelse
Lys i værksted
Lys i mellemgang
Lys i vinkælderen
Stikkontakt (enkelt) i køkken
Gruppe PC (20A)
Stik i kælder
Lys i annexet
Lys v. kælderdør
Varmestyring
3-stik v. køleskab i køkken
Gruppe ML (20A)
Vaskemaskine
Husets hovedsikring
Hvis man bruger flere store strømforbrugere samtidigt (f.eks. ovnen, el-kedlen, brødristeren, kaffemaskinen e.l.) kan de ske at el- systemet bliver overbelastet, og husets hovedsikring afbryder for strømmen.
Dette opleves ved at strømmen i huset ikke kan genetableres, selv om fejlstrømsrelæer er aktiveret og alle sikringer er slået til.
Inden hovedsikringen genaktiveres slukkes for alle store strømforbrugere.
Hovedsikringen befinder sig i det gule el-skab under platformen, som leder fra P-pladsen ind til hoveddøren.
For at komme til skabet, skal man kravle ned langs med – og ind under platformen.
Skrænten dér er stejl, og man kan let skride, så hold godt fast i jerngelænderet undervejs derned.
Låget tages af skabet (kan gøres uden værktøj), og den sorte knap længst til højre i skabet trykkes opad.
Derved genetableres strømforsyningen.
Gas
Gasflaskerne findes i værkstedsrummet under vandvarmeren. Gassen er flaskegas (Butan). Der findes en brugsflaske og en reserveflaske.
Normalt vil viceværten tjekke- og skifte gasflaske hvis nødvendigt, inden ankomst af gæster, men hvis gassen løber tør under jeres ophold skiftes til reserveflasken på følgende måde:
- Luk for hanen på toppen.
- Skru trykregulatoren af (OBS ! venstregevind, som drejes modsat af normalt). Brug kun tang om
nødvendigt.
- Skru hætten af reserveflasken og skru den på den tomme flaske.
- Fjern plastikbeskyttelsen fra toppen af den nye flaske.
- Skru regulatoren på den nye flaske og stram evt. forsigtigt efter med tangen.
- Åbn for hanen og check (snus) om der lækker gas ud ved tilslutningen.
Vi beder jer venligst ringe til os og meddele når I skifter flaske, så vi kan sørge for at viceværten får byttet den tomme.
Affald
Affald sorteres ved huset i fire fraktioner: Glas, husholdningsemballage (plastflasker, konservesdåser mv)., papir/pap samt andet affald. Affaldsspanden i køkkenet bruges kun til husholdningsaffald. I spanden bruges de sorte eller gule poser, som ligger i 2. skuffe eller oven på opvaskemaskinen. De tages op af spanden, når de er fyldt og lukkes vha. den lille snor, som kan frigøres fra bunden.
På terrassen ved trappen op til vejen står en stor affaldsbeholder, hvori man kan lægge alt affaldet Husk at lukke låget af hensyn til evt. dyrebesøg.
Der findes ikke noget renovationssystem, som vi kender hjemmefra, så tag venligst affald med ned til byen. Gør det helst ofte, da køkkenaffaldet i varmen tiltrækker fluer, som gerne vil lave familieforøgelse deri (maddiker er ret ulækre !).
Det almindelige husholdningsaffald lægges i én af de grå/grønne containere langs vejen (de nærmeste står lige neden for vores vej og andre nær den gule ”Mairie”-bygning).
Glas, plastflasker/konservesdåser mv. og papir/pap bringes til mini-genbrugsstationen i den lille park ved floden (på venstre side lige efter pizza-butikken) eller på pladsen til højre lige på den anden side af floden (ved kano & kajakstedet).
Begge sidstnævnte steder kan man også komme af med de fleste andre typer affald.
Terrasser, havemøbler mv.
Store terrasse
Der store terrasse findes nedenfor udendørstrappen. Hertil er også adgang via nederste hoveddør.
Her står det 300 år gamle lindetræ, som giver svalende skygge på en varm dag.
Vi har måttet yde ”førstehjælp” via sammenbinding af de store grene med kæder, for at forhindre at træet blev splittet ad. Vi vil gerne have at det holder 300 år mere, så det er strengt forbudt at klatre i det for andre end medlemmer af kattefamilien.
På terrassen findes et marmorbord længst ude på ”udsigtsposten”, og et havebord med plads til 6 personer, samt to magelige, indstillelige ”dæksstole” og 4-5 havestole.
Lille terrasse
Denne findes nogle få trin nede fra den store terrasse i retning mod landsbyen.
Det er for enden af denne at spaen er nedbygget.
Her findes et tilsvarende havebord med tilhørende stole og en Weber kuglegrill.
Denne vestvendte terrasse er især populær ved solnedgangstid, hvor man kan nyde uhindret udsigt (også nedsænket i spaen !) mod landsbyen og solnedgangen bag bjergene. Ved hushjørnet findes den udendørs koldtvands-bruser til vederkvægelse på en hed dag.
Nær hushjørnet hænger vandslange-tromlen. Hvis I skal bruge vand herfra, (f.eks. til efterfyldning af spa eller til havevanding) åbnes for vandet på ”hanen” ved bruseren (helst den nederste !), og slangen trækkes ud af tromlen (evt. med hjælp fra håndtaget).
Indrulning af slangen sker vha. af håndtaget, som drejes med uret samtidigt med at slange fordeles jævnt på tromlen, ved at den lille gule knap skubbes langsomt fra side til side under indrulningen.
OBS !: Husk at lukke for vandet på ”hanen” efter brug, så vi undgår vandspild i tilfælde af at en slangesamling svigter.
I er i øvrigt velkommen til at bruge af krydderurterne (salvie og rosmarin mv.) som står i bedet.
Hynder til alle havestolene og ”dæksstolene” findes på ”hyndehylderne” lige inden for værkstedsdøren.
Der skal de altid ligge om natten, og under kraftig blæst, da man ellers kan risikere at skulle en tur i dalen for at hente dem op
Duge til bordene ligger i den øverste skuffe under køleskabet. Her ligger også klemmer til at holde dugen fast i blæst.
Det er selvfølgelig OK at flytte rundt på havemøblerne efter ønske og behov, men flyt dem venligst tilbage igen, inden afrejsen.
Der findes desuden to traditionelle ”strandliggestole” i Grotten.
I værkstedet findes et udvalg af ældre hynder, som man kan bruge direkte på terrasserne, tage med til floden, til stranden mv.
Vi vil sætter pris på at I lægger én af de gamle hynder oven på liggestolehynderne, hvis kroppen er smurt ind i sololie. Det er nemlig meget svært at vaske sololie af de lidt sarte hynder.
SPA-badet
Det ny-installerede spa-bad kræver naturligvis korrekt brug, både af sikkerhedsmæssige- og sundhedsmæssige årsager.
Her er vejledningerne. De er meget detaljerede, og kan godt virke lidt afskrækkende.
Det er imidlertid som regel helt problemfrit at bruge spaen, når man lige har sat sig ind i grundreglerne.
For dem, som godt vil gå i dybden med brugen og kemien omkring den, har vi valgt at give mere detaljeret information også.
Sikkerhedsregler
- Børn må ikke bruge spaen uden overvågning af voksne.
- Vær forsigtig med brug af medicin eller alkohol før eller under brugen af spaen for at undgå bevidstløshed og mulig drukning. Brug af alkohol og medicin kan øge risikoen for farlig overophedning (hedeslag).
- Hvis man bruger ordineret medicin, bør konsultere sin læge, inden man bruger spaen.
- Vandtemperaturen er behageligst for de fleste ved 36 grader, og den små ikke overstige 38 grader. Højere temperaturer kan være skadelige for helbredet.
- Langvarig nedsænkning i spaen (over to timer) kan ligeledes være skadeligt for helbredet.
- Personer med smitsomme sygdomme må ikke bruge spaen.
Gravide kan normalt godt bruge spaen, men hvis man er langt henne i graviditeten, bør man konsultere sin læge før brugen.
- Brug ikke spaen umiddelbart efter anstrengende motion.
- Færden ved kanten af spaen skal foregå med forsigtighed, da den ikke er indhegnet og der er risiko for at falde i og ned.
- Vær forsigtig under ned- og opstigning i spaen. Man går sikrest i fra den side, der vender op mod vejen eller den der vender ned mod landsbyen. Der kan man ”bakke” ned, hvor vanddybden er mindst, imens man støtter sig til jernsøjlen.
- Det er forbudt (og farligt) at hoppe ned i spaen, og leg skal foregå meget roligt. Evt. skader på suge-filtrene og øvrige dele af spaen betales af brugerne.
Diverse andre brugsregler.
- El-forbruget til spaen er inkluderet i lejen.
- Beskyttelsesdækslet til spaen skal altid være på, når den ikke er i brug. Så kan mennesker og dyr samt fremmedlegemer ikke falde i, og overfladen af spaen er beskyttet mod unødig solstråling (som nedbryder den). Dækslet sikres altid vha. en ”sikkerhedssele”, som er anbragt på tværs af dækslet.
OBS : Dækslet kan ikke tåle at man står, går eller sidder på det !
- Når spaen skal bruges tages ”sikkerhedsbæltet af, rulles sammen og anbringes på krogen under slangetromlen.
- Dækslet tages af ved at det foldes sammen. Man løfter i det håndtag, som er længst væk fra huset og folder sammen. Derefter løftes i begge håndtag inde på terrassen, og dækslet anbringes i ”krybben” op ad husmuren ved siden af kælderdøren og sikres med elastikken igennem håndtagene og op på krogen.
- Viceværten har sørget for at vandkvaliteten er i orden før I ankommer, men I er velkommen til selv at kontrollere og evt. justere den (se vejledning om dette emne nedenfor).
- Der benyttes brom som desinficeringsmiddel (er lugtfrit). Det er uskadeligt for huden, men man skal selvfølgelig undgå at drikke det.
- Spaen er ikke et badekar. Alle der går i, skal have været i bad først (ligesom i svømmehallen). Man tisser naturligvis ikke i vandet, og børn, som ikke er renlige, må ikke komme i. Vær opmærksom på, at fødderne skal være helt rene og fri for sand mv., så disse urenheder ikke kommer ned i spaen, hvor de kan ridse overfladen af karret.
- Sololie kan vaskes af under badet, og det sætter sig efterhånden på kanten som en fedtet hinde. Sololie må derfor kun bruges i meget begrænsede mængder, og kun på den del af kroppen, som er over vandet. Den neddyppede del af kroppen bliver jo ikke solskoldet, og behøver derfor ikke beskyttelse.
- Efter brugen monteres dækslet igen. Sørg for at ”skørtet” i kanten kommer helt ned i kontakt med sternsætningen hele vejen rundt, så vinden ikke kan komme ind under og løfte det af.
For en ekstra sikkerheds skyld monteres også altid ”sikkerhedsselen”.
Betjening af spaen
Generelt (vigtigt !)
Følg de sikkerheds- og andre brugsregler, som er beskrevet ovenfor.
Justering af vandniveau
Vandniveauet skal højst være på højde med undersiden af nakkepuderne og max 10 cm under (målt inden man går i).
Brug haveslangen i slangetromlen i husmuren til evt. efterfyldning.
OBS ! Ved indrulning af slangen drejes håndtaget med uret, og slangen fordeles jævnt på tromlen vha. forskydning af den gule knap.
Husk at slukke på vandhanen efter brug.
Tænd/sluk for spaen
Strømmen til spaen er altid tændt, så længe der er vand i den, for at sikre filtrering af vandet og opretholdelse af vandtemperaturen.
Indstilling af temperaturen (på kontrolpanelet i spaen)
Upåvirket viser displayet altid den aktuelle vandtemperatur.
For at justere vandets temperatur, tryk på TEMP knappen.
Ved første tryk på knappen vises den indstillede temperatur og tallet begynder at blinke.
Fortsæt med at trykke på eller holde tasten TEMP nede, for at nå den ønskede temperatur.
Når displayet holder op med at blinke, er den nye temperatur indstillet.
Den mindste temperatur, der kan indstilles, er 16 ° C, og den maksimale temperatur, der kan indstilles, er 40 ° C (for varmt).
Den anbefalede brugstemperatur er 37-38 grader, men man kan naturligvis også bruge spaen til forfriskende afkøling i varme perioder, ved at indstille temperaturen til f.eks. 20 grader.
Udendørsbruseren er imidlertid lige så effektiv og hurtigvirkende.
Systemet kan ikke køle, så man kan ikke opnå lavere temperatur end udetemperaturen tillader.
Regulering af vandflowet (på kontrolpanelet)
Flowet/pumpen skal altid være tændt, når spaen er i brug, for at filtreringen er aktiv.
Hvis vandpumpen er på ”stand by” cirkulering (normalt når strømmen er tændt) skal man trykke på JETS-knappen for at få pumpen op på høj hastighed. Den høje hastighed vil køre i 15 minutter og derefter automatisk skifte til lav hastighed.
Hvis man trykker på JETS igen skiftes hastighed.
Den gule LED-indikator under LCD-skærmen lyser, når pumpen kører.
Flowet igennem de enkelte dyser indstilles ved at dreje på håndhjulene omkring dyserne.
Lys (indstilles på kontrolpanelet)
Tryk på LIGHT-knappen for at tænde og slukke for spa-lyset.
Ved at trykke gentagne gange på lysknappen (inden for 2-3 sekunder af hver tryk) ændres de forskellige farver på LED-lysene. Hvis man ophører med at trykke, forbliver lys stabilt på den valgte farve
Luftbobler
Ved at dreje forsigtigt på det lille håndhjul til venstre på kanten (øverste del kun), åbnes/lukkes for luftboble-tilførslen.
OBS ! Når man har lukket for bobleluften på håndhjulet går der nogle sekunder inden boblerne stopper.
Luk derfor kun forsigtigt, og afvent at bobleriet ophører.
”Vandfaldet”
Dette er de-aktiveret pga. af funktionsproblemer.
Man må derfor ikke dreje på håndhjulet som betjener dette (til højre for ovennævnte ”lufthjul”)
Styring af vandkvaliteten
Værdierne for Bromin (som desinficerer vandet) og for pH værdien (surhedsgraden) skal holdes på de rette niveauer for at sikre bakteriefrit og hudvenligt vand. Disse værdier skal derfor måles og evt. justeres jævnligt (ved ibrugtagning og mindst én gang om ugen – ved hyppig brug, gerne oftere). Viceværten vil sørge for, at måling og justering af vandkvaliteten er foretaget inden ankomst af gæster. Normalt holder værdierne sig temmelig stabile, men hvis man bruger spaen hyppigt, er det en god idé selv at kontrollere- og evt. justere niveauerne af pH og Bromin under opholdet.
Udstyr til måling og justering findes i det firkantede vandfad inden for døren, under hynde-hylderne i ”værkstedet”.
Måling af pH – og Bromin indholdet og foretages ved hjælp af målebeholderen med påtrykte farvekoder, hvori tilsættes test-tabletter.
Justering af niveauerne sker ved tilsætning af de rette doser af kemikalier (se nedenfor).
Vejledning for brug af målebeholderen.
Man vil typisk måle både pH- og Bromin værdier samtidigt.
OBS !: Test-tabletterne skal opbevares tørt.
Klargøring til måling af pH og Bromin
Skub forsigtigt en pH tablet (Phenol red) ud af pakningen og kom den ned i det lille rum ved siden af farvekode-rummet i venstre side af målebeholderen. Fingrene skal være rene og tørre, og tabletten skal berøres mindst muligt.
Skub forsigtigt en ”DPD no. 1” tablet ud af pakningen og kom den ned i det lille rum til venstre for det højre farvekode-rum. Fingrene skal være rene og tørre, og tabletten skal berøres mindst muligt.
Fyld beholderen helt med vand fra spaen.
Sæt dækslet på og ryst grundigt i ca. et minut til tabletterne er opløst, og sammenlign farvene i testkamrene med farveskalaerne.
pH-værdien bør ligge imellem 7,0 og 7,4, (helst nærmest 7,0).
Bromin-niveauet bør ligge i området 1,5 – 4,0, for at sikre bakteriefrit vand.
Justering af pH værdien (surhedsgraden) i forhold til målte skala-værdier
Sørg for at spaen er tændt og at alle dyser er åbne.
Surhedsgraden reguleres op eller ned vha. granulatet i dåserne ”pH Up” eller ”pH Down”.
Normalt skal pH justeres nedad ved tilsætning af ”pH Down”
Det aktuelle granulat skal opløses i ca. en liter af spa-vandet før tilsætning, så man undgår bundfældning og dermed skader på hænderne, akrylen eller spaens udstyr. Brug det hvide opvaskefad
under toiletvasken og undgå hudkontakt (brug gummihandskerne). Start med 2 målebægre, og mål virkningen igen ca. en time efter tilsætning. Fortsæt evt. til rette niveau er nået.
Justering af bromin-niveauet.
Bromin-tabletter benyttes til at opretholde og justere det rette Bromin-niveau.
De er langsomt opløselige og vil derfor afgive Bromin til vandet over flere dage før de er helt opløst og nye tabletter skal tilsættes. Man skal derfor afvente effekten af tilsat bromin i et par dage, før yderlige justering foretages.
Da bromin fordamper hele tiden, (og særligt under hyppig brug af spaen), er det vigtigt at være opmærksom på- og evt. justere niveauet ved at tilsætte bromin-tablet(ter). Niveauet skal imidlertid heller ikke være for højt, da dette kan forårsage hudirritation. Mængden af Bromin som skal tilføres vandet for opnå et korrekt indhold af Bromin i vandet, afhænger af flere faktorer (f.eks. hvor ofte, hvor længe og hvor mange i badet). Start med at tilsætte én tablet, hvis niveauet er for lavt.
Efterklaring af vandet
Hvis pH skal justeres kraftigt nedad, kan der udfældes lidt kalk i form af meget små partikler, og vandet ser lidt ”tåget” ud. Disse mikro-partikler kan ikke fanges af filtret, men kan fjernes ved en efterklaring. Denne fungerer ved at man tilsætter en smule af præparatet ”Bright and Clear” (se brugsvejledning på dåsen), som får de små kalkpartikler til at klumpe sammen, så filtret kan opfange dem.
Renholdelse
Viceværten har rengjort spaen inden jeres ankomst til huset, men under opholdet kan der komme insekter, småsten og andre fremmedlegemer derned, så her er en kort vejledning til fjernelse af disse.
Flydende urenheder
På væggen indenfor døren til værkstedet findes en lille ketcher, som kan bruges til at ”skumme” flydende urenheder fra overfladen og fange større urenheder nede i vandet.
Bundfældede urenheder
Samme sted findes en ”undervands-støvsuger” i form af et metalrør med påsat slange.
Denne betjenes således:
- Sænk både røret og slangen helt ned i vandet, og sørg for at luften kommer ud.
- Behold røret under vandet. Sæt tommelfingeren for enden af slangen, løft denne ud af spaen og før den hurtigt ud over kanten af terrassen.
Denne manøvre igangsætter en hævert-virkning, og vandet vil nu løbe ud af slangen.
Urenhederne kan nu ”støvsuges” op fra bunden via røret. Virkningen stopper, når røret hæves op af vandet.
Uklart vand
Hvis pH skal justeres kraftigt nedad, kan der udfældes lidt kalk i form af meget små partikler, og vandet ser lidt ”tåget” ud. Disse mikro-partikler kan ikke fanges af filtret, men kan fjernes ved en efterklaring. Man tilsætter 10 ml klaringsmiddel (”Bright & Clear”) til vandet, som får de små kalkpartikler til at klumpe sammen, så filtret kan opfange dem.
Midlet findes sammen med de øvrige spa-remedier i ”Grotten”.
PS: I er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis der er tvivl om fremgangsmåder og målinger.
Sikkerhed
Vi har gjort hvad vi med rimelighed kunne for at forebygge uheld/ulykker, men da huset og terrassen ligger på en skråning, og vi ikke ønsker at have skæmmende rækværker, er der naturligvis risiko for at skride/falde ned, hvis man bevæger sig uden for terrasserne og trapperne. Pt. har vi ikke haft tid til at gøre meget ved grunden neden for terrassen. Vi fraråder derfor at man færdes der, da der også er en del brombærkrat.
Generelt er hus og omgivelser ikke særligt sikkert for børn under fire-fem år, da der er nogle potentielle risici for ulykker. Forebyggelse kræver derfor ekstra opmærksomhed fra forældrene.
Den store terrasse er ikke forsynet med egentlig sikkerhedsafskærmning (kun en meget lav kant), da vi helst vil holde udsynet derfra helt frit. På langsiden ned mod dalen er der tag, og således ingen faldrisiko, men i enderne af terrassen skal man passe godt på.
Trapper og afsatser inde i huset indebærer jo også en vis risiko, så vi opfordrer jer til selv at vurdere, hvordan I evt. kan foretage passende forholdsregler for at forebygge ulykker. Der findes en børnesikret låge til opsætning ved nedgangen fra 1. sal. Kontakt os, hvis I ønsker at bruge denne.
Gå forsigtigt på trappen fra P-pladsen til 1. sal. Hold fast i gelænderet, og duk hovedet og/eller ”krab” sidelæns på det lave sted nederst.
Hvis uheldet er ude kan småskader muligvis klares vha. førstehjælpskassen, som ligger i øverste skuffe under køleskabet. Her ligger også en lille håndbog, som giver anvisninger til selvhjælp.
Vandet i hanerne er af god drikkevandskvalitet, så der er ingen risiko forbundet med at drikke det.
Ild og brandfare
Som en konsekvens af den megen sol og ringe nedbør om sommeren, skal der kun en enkelt gnist/glød til at starte en brand i den omliggende vegetation. Det er derfor forbudt at bruge åben ild ude om sommeren. Vær derfor også meget forsigtige med evt. tobaksrygning, tændstikker, skod mv. Brug altid askebæger el., og sørg for at skod er helt slukket inden de lægges i affaldsspanden (ikke på terrassen tak !).
I øvrigt er vores hus komplet røgfri zone, hvilket vi venligst beder evt. rygere om at respektere.
På den nederste terrasse findes en kuglegrill, som kan bruges med forsigtighed forudsat nedenstående regler overholdes:
– at grillen ikke benyttes under kraftig blæst
– at grillen anbringes så fjernt fra brændbare ting som muligt
– at grill-starteren bruges imens den står oven på grill-risten
– at der hele tiden er opsyn med grillen
– at gløder ikke kan spredes
– at låget lægges på efter endt brug af grillen.
OBS ! Der må ikke fyres i masseovnen i stuen, da dette kræver specialkendskab og kan medføre betydelig røgudvikling ved forkert brug.
Hjælp
Ring til os eller send en SMS/e-mail til os hvis der opstår problemer i huset eller I har behov for hjælp i øvrigt: Mobil: 0045 2671 8071, e-mail: leif@stubkjaer.net
I er også velkommen til at kontakte vores søde vicevært, Mounir, som bor i Roquebrun. Han er fransk, men taler forståeligt engelsk. Hans telefonnummer er 0033 651 661 462.
Slut-rengøringen er jo inkluderet i lejebeløbet, men hvis I ønsker ekstra service, f.eks. rengøring undervejs i udlejningsperioden, stiller han gerne op (selvfølgelig mod passende betaling, som I selv aftaler og afregner med ham direkte).
I tilfælde af ulykker/nødsituationer ringes 112, hvor der også findes engelsktalende hjælp.
Ellers kontaktes læge/hospital, brandvæsen m.v. iflg. nedenstående liste:
Læge (nærmeste): Dr. Philippe Courtade, Rue de Caudejero, Cessenon tlf. 04 67 89 65 02.
Ambulance: 04 67 35 70 35 (Cessenon) eller 04 67 38 00 01 (st. Chinian)
Hospital: 04 67 35 70 35 (Beziers).
Apotek: 04 67 89 66 34 (Cessenon).
Politi: 04 67 89 70 01
En førstehjælpskasse med div. forbindinger, plaster m.v. findes i nederste skuffe under køleskabet.
Inden afrejsen fra huset
Vi håber, at I også hylder det gode gamle princip: ”Efterlad huset i den stand, som I selv ønsker at finde det”. De efterfølgende gæster vil givetvis sætte stor pris på at komme til et pænt og ryddeligt hus.
Vi beder jer derfor om at rydde op inden afrejsen og sørge for at alt findes på sin den samme plads, hvor I fandt dem. Rengøring/linnedvask sørger viceværten for.
Vi beder jer også om at efterlade lidt af de væsentligste fornødenheder (kaffe, kaffefiltre, sukker, salt, krydderier, stegeolie osv.), så der er lidt at starte på for alle. Det er ikke alle der når at købe ind på ankomstdagen, og der er lukket mange steder om søndagen.
Vi beder jer også venligst om at fjerne alt affald.
Sengetøjet bedes lagt ned ved vaskemaskinen.
Vi har oplevet et par gange, at nogle af de gæster, der har brugt bageovnen, efterlader den i en tilstand, hvor plade og rist er næsten umulige at rengøre. Vi beder derfor om, hvis I bruger ovnen, at rense disse dele snarest efter, så evt. madrester ikke brændes fast ved næste brug. Ellers er vi nødt til at afsætte ekstra tid til rengøringen (på jeres regning).
Tilsvarende som ved ankomsten til huset, beder vi jer venligst om at overholde rømningstidspunktet kl. 10.00, da vores vicevært ellers ikke kan nå at blive færdig med rengøring, vask, eftersyn m.v. inden de næste gæster kommer.
OBS !: Husk venligst at lægge husnøglerne tilbage i nøgleboksen, lukke den, og ”rulle” nummerhjulene til en tilfældig ny position.
Diverse ”husk !” og ”pas på !”
Under denne rubrik har vi samlet lidt oplysninger, som ikke rigtigt passer ind under ovenstående:
Vi vil gerne bede jer om at passe godt på vores 300 år gamle lindetræ på terrassen. Det er noget skrøbeligt, men skulle gerne holde 300 år endnu. Det kan derfor ikke tåle at man klatrer i det eller gynger i grenene.
Husk altid at lukke for vandet på den udendørs vandhane efter brug. Slangen kan falde af, og mange liter løbe ud upåagtet.
Taget på ”Hytten” under terrassen tåler ikke at man står eller går på det !
Nogle gæster har oplevet “nærgående” hvepse/gedehamse, som har bygget bo i lindetræet. Kontakt os hvis I synes der er mange hvepse.
Rigtig god ferie!
Afslutningsvis vil vi ønske jer en rigtig god ferie med masser af gode oplevelser i det sydfranske.
Vi håber at huset lever op til jeres forventninger, og vi vil være taknemlige for at høre jeres mening om opholdet. Brug gerne vedlagte evalueringsskema, gæstebogen eller send os en e-mail. I er også velkomne til at kommentere via feltet nedenfor.
I er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe, hvis I har ris/ros.
Med venlige hilsener fra
Birgitte Forup & Leif Stubkjær
Evaluering
Vi håber at huset lever op til jeres forventninger, og vi vil være taknemlige for at høre jeres mening om opholdet (brug gerne gæstebogen, evalueringsskemaet nedenfor eller send gerne nogle ord via e-mail).
I er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe eller maile til os, hvis I har ris/ros.
Med venlige hilsener fra Birgitte Forup & Leif Stubkjær.
Evaluering af opholdet i huset i Roquebrun
Navn: ………………………………………….. Periode: / til /
Antal personer, som har beboet huset …………….
Hvordan var I tilfredse med husets standard og udstyr og informationen herom ? ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Evt. forslag til forbedringer: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Var der problemer med husets funktion, rengøringsstandard, service m.v. ? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Er I tilfredse med de muligheder og tilbud som området byder på ? (natur, kultur, restauranter, indkøbsmuligheder m.v.) …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Har I oplevet gode steder, aktiviteter m.v., som andre vil kunne have glæde af ? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Andet? ……………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….