Aktiviteter

Beliggenheden og variationen i naturen giver et stort udvalg af oplevelser og aktivitets-muligheder.

Her er noget for alle aldre og “konditionstal”. Nedenfor findes et lille udvalg:

Vandaktiviteter

Vandet i floden Orb, som løber igennem Roquebrun, er rent og klart og benyttes derfor i rigt mål til badning.

IMG_1412

Ved byen skaber floden en stor og børnevenlig “pool”med fint og roligt vand, samt nogle mindre vandfald og strømsteder. Alt i alt – et alsidigt ”vandland” 5 min. gang fra huset.

Feriebolig i Sydfrankrig, Aktiviteter, Forside4

Samme flod er desuden meget populær for alle, som har lyst til at sejle med kajak eller kano. Man starter normalt ca. 8 km oppe ad floden, og passerer på vej mod Roquebrun igennem overordentlig smukke landskaber. En tur på denne vandvej bør udgøre en fast del af din ferie i Sydfrankrig.

Turen byder på sikre, men alligevel spændende oplevelser takket være de små strømsteder, som kanoen kan manøvreres igennem.

IMG_1489

For hav-baderne ligger de brede, børnevenlige og næsten uendelige sydfranske strande ved middelhavskysten indenfor ca. 45 min. kørsel fra huset.

Naturoplevelser

Oplev naturen på din ferie i Sydfrakrig. Området indbyder i høj grad til naturoplevelser.

IMG_1397 (1)

Fra husets terrasser kan man ofte se og høre ørne, nattergale, svaler og adskillige andre fugle samt flagermusene, der bor i sten-væggene og sørger for at holde bestanden af uønskede insekter godt nede.

IMG_0227

Frøerne og cikaderne sørger for den musikalske underholdning, og med lidt held kan man se vildsvin vandre forbi på bjerget overfor.

IMG_1520

Floderne sætter deres smukke præg på nærområdet, og er en kilde til mange gode naturoplevelser.

001

Nær ved Roquebrun findes en malerisk kløft, som gennemstrømmes af en krystalklar elv med mange fald og herlige pools, ideelle til en kølig dukkert på en varm dag i det sydfranske.

IMG_1505

Lidt højere oppe i bjergene findes smukke søer og udstrakte naturskove, hvor man kan søge freden og møde et righoldigt dyreliv.


Der er heller ikke så langt til nogle af Frankrigs flotteste ”Gorges”, floddale skåret dybt ned i landskabet.

IMG_1559

Her findes flere fantastiske grotter med en overdådighed af drypsten i alle farver. Denne særprægede naturoplevelse anbefaler vi varmt på din ferie i Sydfrankrig – en spændende aktivitet velegnet til en vejrmæssigt uheldig dag.

Og de udbredte kalkstenslandskaber byder på mange smukke synsindtryk.

De mange flotte udsigter i bjergene er i særklasse.

Kulturoplevelser på din ferie i Sydfrankrig

I denne meget traditionelle del af Frankrig findes rige muligheder for kulturelle oplevelser. Byernes arkitektur afspejler de forskellige folkeslag, som har sat deres præg på området, og de fleste byer og landsbyer har deres rødder adskillige hundreder af år tilbage i tiden. Trods den høje alder er de velholdte og meget spændende og charmerende.

IMG_2691

Dette gælder i høj grad for Roquebrun.

IMG_4592_curve

Vejen op til “Jardin Mediterraen”, den mediterrane have med byens vartegn, tårnet fra 800 tallet.

“Oppidum d´Enseryne” er en mere end 2.000 år gammel, vigtig, international handelsby, hvor man bl.a. anlagde et genialt dyrkningssystem.

IMG_2499

Her er meget at udforske for alle kunst- og arkitektur-interesserede f.eks. den meget velbevarede fæstningsmur i Carcassone.

Vinen og de smukke “Chateau´er” præger naturligvis området, og de fleste er åbne for besøg.

IMG_4423_curve

Området byder også på mange forskelligartede kulinariske oplevelser lige fra det enkle lokale syd-franske landkøkken til fransk ”cuisine” i verdensklasse.

IMG_2632 (1)
Ikke at forglemme, så er den lokale befolknings venlighed og hjælpsomhed vigtige grunde til at vælge dette område frem for f.eks. Cote d`Azur, hvor tempoet og holdningen overfor gæster er mindre attraktiv. Folk her elsker fester, og benytter enhver lejlighed til at holde én. Turister er altid meget velkomne til disse arrangementer, som annonceres med opslag.

Sportsaktiviteter

Der er et væld af muligheder for fysisk udfoldelse lige uden for døren og indenfor relativ kort køreafstand.

IMG_1743

Floden Orb er internationalt kendt for sine ideelle betingelser for kano- og kajaksport. Leje af alt grej er nemt og relativt billigt (udlejningscenter findes i byen). Centret sørger også for transport til startstederne. Man kan vælge imellem forskellige turlængder og sværhedsgrader.

Sydfrankrig, Hus til leje, Vejledninger, Forside6

I det bjergrige landskab er der en overdådighed af gode vandre/løbeture, hvoraf en del er afmærkede ruter.

Mountainbike

Området er desuden særdeles velegnet til cykelture. Her er både “lige ud af landevejen” og “op og ned ad bakke”. Der er mange “listige” småveje igennem de varierede og smukke landskaber, hvor der er stort set ingen trafik.

IMG_0668

Man har i de senere år oprettet mange nye cykelruter “Voir Verte” i området. Flere af disse er anlagt på nedlagte jernbanestrækninger, og det betyder, at her er begrænsede stigninger. De er derfor velegnede til dem, som ikke har så mange kræfter eller ikke ønsker for megen “sved på panden”. En af disse strækninger (71 km) kan nås 12 km fra huset. Den fører igennem smukke landskaber og krydser floderne over flotte boer. Det er muligt at leje cykler i Roquebrun (Pedal d`Orb).

Golf (4)

Indenfor en køretid på under én time findes to gode golfbaner, og indenfor to timer ligger op til 8 af slagsen.

Her er med andre ord rigtig mange fine muligheder for en sporty ferie omkring vores hus i Sydfrankrig.

Få tips til konkrete ture, du kan tage på, alene eller sammen med venner og familie i artiklen Seværdigheder & Ture.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.