Info om butikker & restauranter

Indkøbsmuligheder & restauranter, Languedoc, Sydfrankrig

Indkøbsmuligheder

I Roquebrun findes et ”Vival”, hvor man kan få de fleste dagligvarer (åben ca. 9-12 og 16-19).

Her er også en rigtig god bager (Åben hver dag 7.00 – 12.15 , som ligger imellem rådhuset (Mairie) og caféen. Den er leveringsdygtig i både de basale bagervarer såsom baguettes, croissanter, landbrød samt kager m.v. Der er udendørs servering af kaffe og brød lige udenfor eller over gaden ved floden.

Hver tirsdag og torsdag parkerer en rullende slagterforretning og en tilsvarende grøntforretning på byens lille plads ved floden (La Promenade). Nedgang hertil ved siden af turistkontoret. De har gode og spændende, lokale produkter.

Byen har et stort vin-udsalg (cooperativet i udkanten af byen), hvor der findes et udvalg af byens egne gode vine i forskellige kvaliteter og prisklasser, og flere lokale producenter har egne udsalg af rigtigt gode vine i landsbyen.

I den nærmeste by, Cessenon er der bager og slagter (rigtig god), supermarked (Carrefour Express), som har et udmærket udvalg af dagligvarer. Ved udkørslen fra byen findes den nærmeste tankstation i vores område.

I Cazouls findes lignende forretninger samt omegnens største supermarked ”Carrefour” (lige ved byens udkørsel) med stort udvalg og mange gode tilbud. Det er et godt sted at købe ind når, man ankommer ved feriens begyndelse. I tilknytning hertil ligger egnens (som regel) billigste tankstation.

I St. Chinian er en del butikker og et godt lille supermarked ”Ecomarche” (drej til højre i T-krydset i byen og til højre i rundkørslen i udkanten af byen samt 1. vej til venstre).

I byen er der et rigtigt godt og alsidigt marked hver søndag fra kl. 9 – 13.

Ca. 2 km efter Murviel les Beziers (som ligger på vejen imellem det østlige Beziers og Roquebrun) i retning mod Beziers findes et stort ”Super U” supermarked. Det ligger bekvemt, hvis man vælger denne vej ved ankomsten eller kører denne vej til Beziers. I samme by ligger også en LIDL med gode discount priser.

Beziers har et meget stort udvalg af supermarkeder og specialforretninger og konkurrencen er stor og priserne lave (ED, LIDL m.fl.).

I byens østlige ende ligger bl.a. et ”Centre Commerciale”, hvor man finder megamarkedet ”Auchan” (find det via GPS), og i samme kompleks ligger div. specialbutikker.

Ud over butikkerne kan man købe ind på bymarkederne, som typisk arrangeres lørdage og søndage (check hvor og hvornår på turistkontoret). De kan være en farverig oplevelse, og har altid et væld af friske varer af høj kvalitet.

OBS ! Husk, at I er på landet, hvor de gamle traditioner stadig råder. Det betyder at stort set alle mindre forretninger, m.v. har middagslukket fra kl. 12.00 til ca. 14. 

Til gengæld åbner de fleste forretninger kl. 8-9 og lukker først kl. ca. 19 og supermarkederne typisk kl. 22.00

Søndag er stort set alt til gengæld lukket. Man kan dog tanke på alle større tanskstationer (inkl. dem i forb. m. supermarkederne vha. internationale kreditkort (VISA m.fl.)

Supermarkederne har typisk åben fra 9 til ca. 22 (uden middagslukning) alle dage undtagen søndag (hvor alle har lukket).

Får I brug for specialbutikker, så søg evt. råd på turistkontoret eller find dem i de gule sider i telefonbogen (ligger på hylden i stuen).

Restauranter

I Roquebrun findes to restauranter, ”Le Petit Nice” (ved la Mairie), og ”St. Hubert” lige efter broen (også på hovedgaden).

I Cessenon på torvet overfor kirken ligger bar/restaurant “Europa”. Den serverer gode landlige retter til en meget rimelig pris. Ved torvet ligger også en udmærket restaurant/pizzeria ”Le Jardin d´Emilie” samt et par andre restauranter.

Auberge de Reals (GPS) er vores “stamrestaurant”, en rigtig landlig restaurant, som sætter en ære i at servere traditionelle, kæmpestore landlige måltider af høj kvalitet. Her er man sikker på at blive mæt ! Bed evt. om at dele portioner. I denne restaurant møder man sort set kun franskmænd, og stemningen er helt i top bl.a. takket være “kromutter”, som altid har en frisk bemærkning parat.

Vælg en af menuerne,som alle er velsmagende (men ikke mere end 3 retter, med mindre man har opbygget en virkelig alvorlig sult).

I Maraussan (videre på vejen mod Beziers) findes flere gourmet-restauranter af høj kvalitet – bl.a. ”Les Vieux Puits”.

I St. Chinian findes et udvalg af restauranter i forskellige prislejer og af vekslende kvalitet. Vi har selv gode erfaringer med restauranterne på hovedgaden over for kirken.

I Berlou findes en særdeles god restaurant (nær ved broen).

På vej mod “St. Pons” lige uden for den lille by Mons la Trivalle er en meget hyggelig restaurant, “La Gariguette” med udmærket, landlig mad.

I Olargues (meget smuk middelalderby på vejen via Tarassac til St. Pons) ligger en danskejet restaurant, “Fleur d´Olargues” (GPS), som serverer gourmet-menuer af høj kvalitet. Her er normalt levende musik hver fredag og lørdag.

Den ligger særdeles smukt ved vejen lige ved den gamle bro over til landsbyen “Vieux Pont“. Vælg om muligt et bord på den udendørs terrasse. Bestil bord i god tid forvejen (0033 4 6797 2704), da den er meget søgt (spørg efter Joan).

Dette er så nogenlundehvad vi selv kender til af restauranter i området, men der findes et væld af andre, som givetvis fortjener at blive udforsket. Tip os gerne om jeres oplevelser med div. restauranter.

Generelt gælder, at kvaliteten er god eller særdeles god, og priserne betydeligt lavere end i Danmark.

Typisk kan en udmærket tre retters menu koste omkring 20-25 euro og husets vin ca. 5 euro pr. halvliter.

 

Åbningstider for butikker m.v.

Supermarkeder

Vival, Roquebrun

ma. – fr, 8.00 – 12.00 + 16.00 – 19.00

Lørdag ?

Ecomarche, St. Chinian

Ma – to 9.00 – 12.15 og 15.00 – 19.15

Fr + lø 9.00 – 19.15

Carrefour, Casoul 9.00 – 20.00

Super U, Murviel 9.00 – 20.00

Auchan, Beziers 9.00 – 20.00

 

Diverse

Bageren, Roquebrun

Hver dag 7.00 – 12.15 (check på tavlen uden for butikken. Af og til er der andre tider og ferielukninger)

Mairie, Roquebrun 9.00 – 12.00

Caféen, Roquebrun 9.30 – ca. 11 + 15.00 – min. 20.

Tabac, Roquebrun Normalt fra 17 – ??

Posthus, Roquebrun

Ma – fr 10.00 – 12.00 + 14.00 – 16.00

lø 8.30 – 10.00

Turistkontoret, Roquebrun

Ma – fr 9.00 – 12.00 + 14.00 – 17.00

 

Opdatering

Hvis I opdager at informationerne ovenfor ikke er korrekte, vil vi være glade for at få dette at vide, så vi kan holde vejledningen opdateret.

Vi vil også være taknemlige for nye informationer om seværdigheder, ture, restauranter og oplevelsesmuligheder i øvrigt, som vil kunne være til glæde for andre.

Brug vores gæstebog – eller kommentarfeltet nedenfor. Vi skal da opdatere denne lille guide i takt med de input, I giver os.